Menu Close

Indie Game Development predavanje i diskusija @ Startit Centar Šabac – 07.02.2019.

U Startit Centru Šapca, 7. februara su održana četiri predavanja i prateće diskusije o temi Indie Game developmenta kao i samom aspektu dizajna video igara. Svaki od četiri predavača je imao da pruži sopstveni uvid u tematiku.

Prvo smo imali priču o razvoju Tropical Escape-a od Stefana Stankovića, Stefan je uglavnom objasnio početničke korake u celu priču, prelazeći odakle početnici mogu pokupiti znanje sve propraćeno sa blagim ohrabrivanjem da je cela materija lako dostupna i da je stopa ulaska poprilično niska.

51696988_388331331960270_8728690150516719616_n

Posle Stefana, Milica Crkvenjakov je nastavila sa predavanjem pričajući o potrebi da dizajn igre bude svesnija disciplina pogotovo kod manjih indie studija, koji uglavnom razmišljaju o tome kao o propratnoj stvari ili jednostavno rade usput i tipizirano.

Luka Čurćič je nastavio posle Milice, i pričao je o svojim poduhvatima u indie game developmentu, sarađivanju sa kanadskim izdavačima kao i na kraju okretanju ka nekom mobilnom tržištu i igrom slučaja, kineskom tržšištu.

Na kraju je Vuk Radošević pokrenuo jednu drugačiju tematiku pričajući o tome kako se nositi sa time kada vaša igra jednostavno ne prođe, ni pored kvalitetnih napora. Postavio je par dilema kao i mišljenja o tome koje su to najčešće greške.

Ovo je samo mala suma predavanja, koja nužno propušta različite diskusije koje su se održavale tokom i između predavanja. Kako naći kvalitetne igre u okeanu igara koje izlaze, koja su merila za različite žanrove - su samo neke od pomenutih tema.

Meetup

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *