Menu Close

Game Jam Festival @ Novosadski Startit 11.08, 18.08, 25.08, 01.09.

U avgustu 2018. u novosadskom Startitu organizovali smo dosad (makar po organizaciji) najveći Indiestellar događaj. Game Jam Festival!

O čemu je reč?
Gam Jam Festival je zapravo game jam koji je trajao 21 dan! Tokom Game Jam Festivala učesnici su imali priliku da dožive potpuni indie game development. Od ideje, razvoja, marketinga do publishing-a i recenzija.

Svake subote od 11. avgusta do 1. septembra prijavljeni timovi su imali priliku da dodju u novosadski Startit centar i odslušaju predavanja na temu game developmenta od ljudi iz industrije. Nakon predavanja bila je održana kratka feedback sesija, gde su timovi međusobno i zajedno sa predavačima diskutovali trenutno stanje njihovih igara nastalih tokom jam-a, a subotnje veče završavali u novosadskom KC LAB-u. Tokom subotnjeg dana učesnici su mogli da rade na igrama u Startit-u, a ostalim danima odakle god
je učesnicima odgovaralo (od svoje kuće, kancelarije, kafića, parka, co-working-a…).

Svaki tim je na kraju festivala (1. septembra) svoju igru uploadovao u jedan unikatan bundle na itch.io koji bi se prodavati za simboličnu cenu(prethodno izglasanu poslednjeg dana festivala), a od svake prodate kopije bi dobijali deo zarade.

Tako je ovaj festival trebao da izgleda, nažalost zbog manjka učesnika i generalnog interesovanja u završavanju igre, što i propusta u samoj organizaciji, fetsival po našem mišljenju nije ispunio očekivanja. Medjutim ovakav ishod nas je naučio dosta i nastavljamo dalje, još jači i iskusniji. Indiestellar se ne stidi svojih “failova”, i uvek su članovi organizacije spremni na nove izazove pa makar oni završili bez ijedne igre kao što je ovaj.

 

Game Jam, Meetup

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *